- Apa, mi az az országgyűlési választás?
- Miért érdekel?
- Ma történelemórán a XXI. század elejét vettük, egy fiatal helyettesítő tanár ugrott be, nagyon érdekes dolgokat mesélt!
- Egész nap a Közgépnél robotolok, hogy megkeressem nektek a napi levegőmennyiséget, erre azzal jössz, hogy mi történt 870 évvel ezelőtt? Éppen a hiperteret térkövezzük, tudod milyen kemény meló az?
- Bocsánat...
- Nincs baj, na, gyere álljunk ide a szubatomi sütő mellé, itt megfelelő az árnyékolás a... Mindegy. Szóval történetesen tudom, hogy mi volt az az országgyűlési választás. A négyévente megtartott választásokon az emberek két forduló során megválasztottak képviselőket, akik aztán a parlamentben döntöttek a fontos kérdésekről. Nem volt tökéletes rendszer, de nem volt olyan rossz.
- Apa, miket tudsz! De honnan?
- Nekem is az apám mondta el, amikor akkora lehettem, mint te most. Tudod a városunkat...
- Kósaföldet?
- Igen, nem mindig hívták így, hajdan az volt a neve: Debrecen. Pont úgy ahogy a fővárost Orbánviktort sem mindig hívták így.
- Apa, viccelsz, ugye?
- Nem, ezt a legtöbb ember rosszul tudja, azt gondolják, hogy Orbánviktor, a Duna két partján elterülő Orbán és Viktor egyesüléséből jött létre 2371-ben, de ez nem igaz. Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de Orbán Viktor élő személy volt, a várost pedig annak idején úgy hívták Budapest.
- Budapest? Debrecen? Milyen furcsán hangzik!
- Debrecent egy Kósa Lajos nevű ember vezette. És ez az ember egyszer, olyan 2013 körül lehetett, de ebben nem vagyok biztos, szóval, kitalálta, hogy az ő pártja mindig a második a fordulóban veszíti el az országgyűlési választásokat, és mivel nagyon nem szerettek volna veszíteni, ezért egyszerűen eltörölték a második fordulót.
- Akkor egyfordulós lett a választás, nem?
- Hát, Viktor erre azt mondta neki: „Ezt jól kitaláltad, Lajos, de mi van, ha az első fordulóban vesztünk?"

Szerző: Fabrizio Moro  2013.01.12. 11:07 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeltriposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr315013645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.01.13. 09:18:27

az utolsó poén jó, meg az alapötlet, de a közepe lapos

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2013.01.13. 13:09:56

@Brendel Mátyás:

Azért csak hadd próbálkozzon tovább a szerző! :)

Van olvasó, akinek csak az ilyen direkt vélemény jön át...esetleg ez sem.

Bicepsz Elek77 2013.01.20. 21:36:46

A 870 év az sok. Meg kimaradt, hogy akkor még mi voltunk a kisebbség...
süti beállítások módosítása