- Pintér Sándor, tessék!
- Kovács dandártábornok, jelentkezem.
- Heti jelentés? Hallgatlak, dandártábornok úr!
- Hol kezdjem?
- Talán azzal, hogy tudjuk-e tartani a határidőt Debrecenben.
- Debrecenben? Az sajnos kizárt... Még mindig nem érkeztek meg Olaszországból a polgármester úr által kért baldachinos ágyak a VIP páholyba és az „Orbán Viktor 119. percben lőtt találatával világbajnok a magyar válogatott” című freskóból is csak 38 négyzetméter készült el. Ja és tegnap történt egy kis malőr is...
- Micsoda?
- Néhány munkás Ópályiból felöntött a garatra és lebetonozta a kezdőkört is.
- Apropó munkások. Hogy áll a helyzet?
- Jól, a héten csak három embert vesztettünk, kettő nem tudott olvasni és agyonütötte az áram, egy munkafelügyelő pedig üldözés közben véletlenül lábon lőtte magát.
- Szökés?
- Hat fő, de már megvannak. A hét végén már úgy mennek haza, hogy nincs jobb hely, mint a közmunka-tábor.
- Mi a helyzet a Duna–Tisza csatornánál?
- Küzdünk, mint Matolcsy az IMF-fel! De van valami, amit nem értek, szeretnék utasítást kérni. Eddig 36 kilométert építettünk meg nyílegyenesen. Most viszont van egy kis baj.
- Éspedig?
- Hát, a terv szerint most egy hat kilométeres félkört kell tennünk pontosan észak felé, aminek végén pont oda jutunk, mintha egyenesen haladtunk volna. A terep nem indokolja a kitérőt, így nem nagyon értjük, hogy miért van erre szükség.
- Elmondom, de köztünk marad. És ez nem kérés.
- Igenis.
- Szóval a Duna–Tisza csatorna nyomvonalát maga a miniszterelnök úr jelölte ki újságírók előtt, méghozzá nyílegyenesen, hogy ezzel bizonyítsuk a magyar közmunka rendkívüli színvonalát.
- Igen, láttam a tv-ben, fogott egy vonalzót és összekötötte a Dunát a Tiszával, villogtak a vakuk, mindenki tapsolt. Azt mondta, hogy így bizonyítjuk az egyenes út győzelmét a görbe felett, vagy valami ilyesmit.
- Így volt, azt azonban csak a mellette állól látták, hogy a vonalzó elé kicsit belógott a gyűrűsujja, így megcsúszott a ceruza... Ezek szerint megépítve csak öt kilométer, bevallom én többre számítottam.
- Ez marha jó, a magyar közmunka Don kanyarja! Ez elég vicces! De Sándor, miért nem szóltatok? A Híradóban azt mutatták, hogy ott áll mögötte az egész kormány!
- A miniszterelnök úr, hogy úgy mondjam, nem jól tűri a kritikát. És a helyedben nem mulatnék ilyen jól! Vagy holnaptól kezdőkört akarsz betonozni az ópályi srácokkal?
- Isten ments! Az építkezés folytatódik, terv szerint. De mit mondunk a népnek?
- Ezért ne fájjon a fejed, majd Péter megmagyarázza.
- Tényleg, majd azt mondja, hogy a kanyart Gyurcsány tervezte!
- Így lesz. Jó munkát, jövő héten is várom a jelentést!
- Értettem. Kérek engedélyt! 

 

Szerző: Fabrizio Moro  2011.06.26. 18:11 Szólj hozzá!

Címkék: sándor közmunka

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeltriposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr763016539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása