- Mesterházy úr, Szekeres úr, foglaljanak helyet! Köszöntöm Önöket az OVB-nél, a "2014-es országgyűlési választásokon indulni szándékozó pártok nyilvántartásba vételéről" tartandó meghallgatáson, amelyet az új választási törvény vezetett be. A pártok a nyilvántartásba vétellel szereznek jogot arra, hogy egyáltalán induljanak a 2014-es országgyűlési választásokon. A törvény értelmében ezt el kellett mondanom, de nyilván önök is nagyon jól tudják, hiszen jelen voltak, amikor megszavazták.
- Az az igazság, hogy nem voltunk ott. Ki voltunk vonulva. Te, Attila, akkor miért is vonultunk ki?
- Franc se tudja, azt hittem Imre, a kivonulásokat te tartod számon. Én a Fideszt leleplező sajtótájékoztatókért vagyok felelős. Mindegy, kérem folytassa!
- Tájékoztatom önöket, hogy erre az eljárásra azért van szükség, hogy kiszűrjük azokat a kis pártokat, akik nem tudják képviselni a magyar emberek érdekeit.
- De a miénk nem kis párt!
- Azt kérem bárki mondhatja!
- Jó, jó, inkább kezdjük!
- Rendben. Nos, az önök pártjának nyilvántartásba vétele érdekében pár adatot tisztáznunk kell, amennyiben a párt nem felel meg, sajnálattal kell közöljem, hogy nem indulhatnak. Tehát fel kell tennem önöknek a törvény mellékletében meghatározott kérdéseket, az ott megjelölt szigorú sorrend szerint. Az első kérdés kivételes, ha erre igennel válaszolnak végeztünk is, és semmi akadálya az indulásnak, ha nemmel válaszolnak, jönnek a további kérdések!
- Halljuk!
- Az önök által képviselt párt nevében szerepel-e a "néppárt", "demokrata" vagy "keresztény" kifejezés?
- Nem, mi a Magyar Szocialista Pártot képviseljük.
- Oké, meg kellett kérdeznem, hátha. Sok időt spóroltak volna meg maguknak és nekem is. Akkor térjünk rá a többi kérdésre. Az önök pártjának taglétszáma meghaladja-e a 15 000 főt?
- Örömmel mondhatjuk, hogy igen!
- Ezt nem egészen értem, ma reggel a főnököm azt állította, hogy csak 14 715 tagjuk van, állítólag tegnap négykor kapta az infót Kubat…, szóval valahonnan.
- Igen, de tegnap este hatkor lépett be a pártba 282 nyugdíjas rendvédelmi dolgozó, akiknek elegük van abból, hogy munka elől menekülő közmunkásokat üldözzenek étlen-szomjan napokon keresztül a Bükkben.
- 282? Lássuk, az összesen 14 997. Ez még mindig nem 15 000... Sajnos a nyilvántartásba vétel napján a taglétszámnak meg kell haladnia az 15 000 főt.
- Ez nem probléma, tegnap este nyolckor a "Nyelvészek a dupla mássalhangzók védelmében egyesület" valamennyi tagja, azaz öt fő, belépett a Szocialista Pártba. Így pedig már 15 002-en vagyunk, szóval megfelelünk!
- Árulják már el, miért lép be egy nyelvészeti egyesület egy politikai pártba?
- Egyszerű, meg akarják állítani Scmitt Pál ámokfutását. De én is hadd kérdezzek valamit!
- Parancsoljon, Mesterházy úr!
- Az LMP és a Jobbik átment ezen a kérdésen?
- Viccel? Az LMP-sek emelt fővel tűrték, hogy vége a dalnak, aztán átmentek a szomszéd kocsmába búsulni egy pohár vörösbor felett. Mondjuk, ahányan vannak az egész párt elfért a pultnál.
- És a Jobbik?
- A szokásos, kicsit zsidóztak meg cigányoztak, aztán elmentek valahova felvonulni, hiába mindenki máshogy vezeti le a frusztrációt. De térjünk vissza önökhöz! A következő kérdés, van-e önök pártjában Gyurcsány nevű tag?
- Nincs ilyen nevű párttag.
- Ööööö... Ne haragudjon, hogy ezt mondom, de biztos ez?
- Volt egy Gyurcsány Ferenc nevű párttagunk, de egy hónapja nevet változtatott, most Fletli Mihály néven él és továbbra is aktív tagja a pártnak.
- Rendben. Következő kérdés, van-e az önök pártjában Orbán nevű tag?
- Igen, Kolompár Orbán is a tagjaink között van.
- Őt sajnos nem tudom elfogadni.
- Miért? Mi a baj vele?
- Vele semmi. De az Orbán a vezetéknévre vonatkozott, így amennyiben…
- Várjon csak, lássuk, itt a tagjegyzék! Azt mondja O, igen, a miskolci alapszervezet tagja Orbán Ernő nyugalmazott géplakatos.
- Ezt el kell fogadjam. Azt mondja, következő: nyert-e az önök pártja legalább két alkalommal választást?
- Igen, legutóbb 2002-ben és 2006-ban.
- És az utolsó kérdés mindössze ennyi: ért-e el valamikor kétharmados többséget az Országgyűlésben?
- Basszus, azt nem.
- Hát akkor, sajnálom, de ennyi volt.
- Várjon!
- Igen, Szekeres úr?
- Horn Gyulának megvolt a kétharmada. Igen, a koalícióban megvolt!
- Szuper vagy, Imre! Mindenki tudja a pártban, hogy neked vág legjobban az öszöd!
- Attila, mire célzol? Kibontottad?
- Dehogy, csak otthon.
- Mi?????
- Viccelek, csak azt akartam mondani, hogy megmentettél bennünket! Indulhatunk! Mégsem kell olyan munkát keresnünk, ahol dolgozni is kell valamit! Én már tervezgetem is, hogy mire költöm az első költségtérítést.
- Elnézést, de van itt egy kis probléma!
- Micsoda?
- Hát, csak annyi, hogy ha ott lettek volna a törvény elfogadásakor, önök is tudnák, hogy az "Értelmező rendelkezések" között található 604. § (1) bekezdés k) pont kimondja "a kétharmados többség megállapításánál a szerencsétlen disznó szarháziak pártja, továbbiakban SZDSZ, nem vehető figyelembe". Uraim, őszintén sajnálom.

Szerző: Fabrizio Moro  2011.07.12. 22:29 Szólj hozzá!

Címkék: imre attila választás2014

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeltriposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr543061892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása