- Jó reggelt! Fáradtnak tűnsz.
- Ne is mond, tegnap színházban voltunk, éjfél volt mire ágyba kerültem.
- Nem is tudtam, hogy jártok színházba.
- Mert eddig nem is jártunk. Egyszerűen nem voltak olyan színvonalú darabok, amit érdemes lett volna megnézni. Hova mentünk volna? A Nemzetibe? Hogy azt nézzem, hogy János vitéz Juliskával bedrogozva száguldozik egy Subaruval?
- Iluska...
- Tessék?
- Mondom: Iluska. A János vitéz csaja Iluska. Mindegy. És hova jártok?
- A Hátország Színházba, van Wass Albert bérletünk, így most minden hónapban megyünk! Tegnap Csurka István legújabb drámáját néztük meg, fenomenális volt! Az a címe, hogy „Drágán add a nemzeted!”
- Érdekes cím... Miről szól? Valami modern?
- A főszereplője egy rendőr Bükk Vilmos, de mindenki csak Bükk Vilinek hívja, pontosabban egy volt rendőr, aki 2006. őszén a forradalmárok oldalára áll, mert ezt parancsolja a lelkiismerete. Ez a volt rendőr, karácsonykor leutazik Pécsre, hogy meglátogassa a feleségét, aki a Magasházban dolgozik, ahol éppen a Magyarok Világszövetsége tartja karácsonyi partiját. Bükk Vili egy szobában pihen, amikor az épületbe betörnek a terroristák, akiket Gyurcsány Ferenc vezet és túszul ejtik a Magyarok Világszövetségének elnökségét. Aztán kiderül, hogy nem is a túszejtés miatt jöttek! Valójában a Szent Korona tan első, Árpád vezér saját kezével írott példányát akarják megszerezni! De nem számítottak Bükk Vilire! Ő egyenként leszámol velük, pedig még meg is sérül, amikor Lendvai Ildikóval küzd. A nagyjelenetben aztán, a dráma csúcspontján, Nagy Magyarország pólóban, ledobja Gyurcsányt a Magasház tetejéről.
- Hát, érdekes. Ki a főszereplő?
- Ki lenne? Dörner György. Jövő hónapban is megyünk! Már olvastam a darab ajánlóját a kurucinfón. Az is egy Csurka dráma lesz! Röviden: Ede, aki egy párt elnökének a fia, külföldre kerül, egy velejéig romlott országba, ahol mindent csak a pénz irányít. Itt mindenféle kalandba keveredik, mert alapvetően különbözik az ott lakóktól.
- Nem hallottam róla. Mi a címe?
- Izraelbe jöttem. 

Szerző: Fabrizio Moro  2011.10.08. 19:52 Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeltriposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr893288254

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bocsárdi Miklós lesz az Új Színház vezetője 2011.10.10. 08:59:08

Egy bizonyos Dörner Györgynek nevezett szinkron- és egyébszínész fogja váltani a fesztiválrendezésben és egyéb langallósütéssel kapcsolatba hozható performanszszervezésben járatos Márta Istvánt az Új Színház élén. Azon túl, hogy most már tényleg a legk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása