- Tanárnőnek jelentem, hogy a 8/B. létszáma 31, nem hiányzik senki.
- Köszönöm, üljetek le! Ez a nagy halom itt előttem a Magyar Köztársaság Alkotmánya, vagyis Magyarország Alaptörvénye, ezt sose tanulom meg... Ezeket ma, október 6-án ki kell osztanom nektek és el kell mondanom, hogy Hoffmann Rózsa szerint az államnak kötelessége gondoskodni arról, hogy polgárai ismerjék a törvényeket, amelyek közül kitüntetett szerepe van az Alaptörvénynek. Hoffmann Rózsának ti polgárok vagytok, de talán ez majd elmúlik egyszer. Miért mondom ezt? Mert nekem gyerekek vagytok, nekik meg potenciális szavazók. Felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy az alaptörvény nagy A, akinek a szülei a Fideszre szavaztak és ezt még most is vállalják, ők nyugodtan írhatják csupa nagybetűvel.
Azt ne kérdezzétek, hogy az alkotmánynak mi köze van az aradi vértanúkhoz, mert lövésem sincs. Sajnos a rossz hír, hogy a következő órára mindenkinek házidolgozatot kell írnia az alkotmány témakörében, amit le is fogok osztályozni. A minisztérium megadott négy címet, egyet pedig az osztályfőnök találhat ki, ezeket most felírom a táblára.
Első: „A szent keresztény vallás hatása az ezeréves államiságra a Nemzeti Hitvallás tükrében”.
Második: „A hatalmi ágak szétválasztásának meghaladott dogmája: a köztársasági elnök és Kormány szerepe és feladata a Nemzeti Együttműködés Rendszerében”.
Következő: „A közpénzek és a nemzeti vagyon szabályozása annak levezetésével, hogy miért bűnöző Gyurcsány Ferenc.”
És az utolsó: „Szabadság és felelősség, a liberális szabadságjogok zsákutcája és az állam, mint minden jog legfőbb őre.”
Ezek lennének, jövő órára várom a dolgozatokat!
- Tanárnő, tanárnő! Azt tetszett mondani, hogy öt lesz, ez csak négy.
- A saját címemet majdnem elfelejtettem...
- Az is alaptörvényes lesz?
- Természetesen, ez az előírás. A cím „A pihenéshez való jog: legkedvesebb nyári élményem”.

Szerző: Fabrizio Moro  2011.10.07. 23:20 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeltriposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr643286593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása