I.

- Péter, hogy nézel ki? Mi a baj? Gyere, gyorsan igyunk valamit!
- Köszi Zsolt, Jolika, a szokásosat mindkettőnknek!
- Ez ám a pia, nem a misebor! Mi történt? Teljesen fel vagy dúlva!
- Olvastad Lázár interjúját a Népszabiban?
- Még nem.
- Akkor mielőtt olvasni kezded, vegyél be két ilyen barackos nyugtatót! Ez a Lázár, ez a mezőségi pléboj, ez az Audi betyár, azt merte mondani az egyházügyi törvényről, hogy voltak vállalhatatlan részei az előterjesztésnek! Most mondd meg, Zsolti! Volt benne minden európai jogelvet felrúgó visszamenőleges hatály? Volt benne olyan, ami miatt szarrá aláztak minket az Európa Parlamentben?
- Halkabban, Péter! Még meghallja valaki!
- Szóval, volt benne olyan, ami miatt ki kellett osztani néhány sallert és baráti tarkón legyintést?
- Nem volt. Meg is mondtam róla, hogy egy kodifikációs remekmű. Jó, lehet, hogy a javaslatban az egyházi tized visszaállítása, az inkvizíció, a térd fölötti szoknya betiltása és az első éjszaka joga a helyi KDNP alapszervezet elnökének kicsit talán erős volt, ezt aláírom, de azért, hogy vállalhatatlan?
- Így van! Vagy az fáj neki, hogy kivettünk 20 milliárdot a költségvetésből? Basszus, még az Alkotmányt sem kellett módosítani, mint ahogy ők szokták, ha valamelyik haver érdeke úgy kívánja! Vagy talán az fáj, hogy egyszer a mi szent kezünk is magunk felé hajlik? De ez még nem minden!
- Mit mondott még?
- Azt mondta, hogy jó lenne, ha szembenéznénk azzal, hogy ez nem egy koalíciós kormány. Hogy eljött az ideje, hogy ezt fölmérjük és ezzel mindent el is mondott! Hol él ez az ember? Nem jött még rá, hogy ma csak két jelentős politikai erőtér van Magyarországon, a KDNP és a Fidesz? Nem jött rá, hogy mi vagyunk a mozdony horgonya, ami le van kötve, ... vagyis mi vagyunk a horgony, ami kiesett egy mozdonyból … nem … ellopták a mozdonyt és a horgony meg hol a francban van ... mindegy. Figyelj, rám Zsolt, holnap válaszolok neki, de azt nem teszi zsebre. Majd, meglátod, fülét farkát behúzva sunnyog vissza Hódmezővásárhelyre, úgy megmondom neki! Háborút szít a gigászok között? Most megkapja!

II.

- Semjén, tessék.
- Szervusz, Péter vagyok. Na?
- Hát, megadtad neki. Azt mondjuk nem gondolnám, hogy fülét farkát behúzva sunnyog vissza Hódmezővásárhelyre, de beszóltál neki, ez tény.
- Zsolt, nem lesz ebből baj?
- Én is ezen gondolkodom egész nap.
- El tudnád simítani?
- Megpróbálom.
- Vettem neki egy apróságot. Odaadnád kérlek és megmondanád, hogy tulajdonképpen nem is azt mondtam?
- Persze, de áruld el, mit vettél?
- Egy könnyűfém felni garnitúrát. Audira.

Szerző: Fabrizio Moro  2011.07.18. 21:59 1 komment

Címkék: péter zsolti

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeltriposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr413078348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peripetia 2011.07.19. 00:15:39

Nem lesz ebből bajotok? Még berág a vezér rátok és nem lézer janit rúgja ki, hanem benneteket börtönöztet be. Jó lesz ám vigyázni, mert a Nagy Vezér mindet lát, olvas és intézkedik. A TEK ugrásra készen áll.
süti beállítások módosítása