- Kedves kollégák! Most, hogy véget ért a megtisztítás, bocsánat ésszerű racionalizálás, értekezletet tartunk, ahol a tévé új arculatáról hallhattok. Azt azért a vezetőség nevében szeretném közölni veletek, hogy aki ma kimaradt, nem biztos, hogy holnap is kimarad. Ez természetesen nem fenyegetés, nevezzük biztosítéknak arra, hogy mindenki teljes mértékben magáévá teszi a köztévé új szellemiségét! Most pedig átadnám a szót Papp Dánielnek, az MTVA hírműsorokért felelős főszerkesztőjének. Dánielnek jutott ma az a fájdalmas feladat, hogy kézbesítse a felmondásokat.
- Köszönöm. Mindannyian tudjátok, hogy mi a közszolgálat szolgái vagyunk, célunk, hogy függetlenek legyünk minden politikai befolyástól. Erről Rákay Kálmán is biztosított és az ő személyénél nem kell nagyobb garancia. Kálmán szerint egyébként a mi Híradónknak két millió nézője van, és ha ő mondja higgyétek is el, mert nagyon ért a számokhoz. Nekem is nagyon fájt, hogy meg kellett válnunk számos kollégától, de miniszterelnök úr is megmondta, hogy háborúban állunk, abban pedig mindig vannak áldozatok.
- Elnézést, mit tegyünk a rosszindulatú pletykákkal?
- Nevetségessé tesszük őket! Itt van mindjárt az én példám. Micsoda aljas hazugság, hogy Pataki Katalint azért rúgtam ki, mert az egyetlen Szempontba készített riportomra azt mondta, hogy adásképtelen?
- Pedig az a valaha készült legjobb riport!
- Ezt ne! Nem szeretem a seggnyalást. Maradjunk annyiban, hogy nagyon jó riport volt. Esetleg Daróczi? Biztos talál majd munkát a kényszer, akarom mondani közmunka-táborban. És mit ír az a mocskos zsindex? Hogy valakit úgy rúgtunk ki, hogy a kezében tartotta a gyerekét! Micsoda elképesztő hazugság! Mindenki látta, hogy a gyerek ott ült mellette! Vagy lehet csodálkozni azon, hogy repül valaki, ha kényelmetlen kérdéseket tesz fel Orbán Viktornak? Mit képzel az ilyen ember? Csak azért, mert kapott egy halom szakmai díjat, vagy, mert mindenki komoly és okos nőnek tartja? A nőknek különben is tűzhely mellett a helyük! Hogy lehetne ilyet megengedni az ország miniszterelnökével szemben? Kérdezem én, hát ide jutottunk? Jegyezzétek meg, Orbán Viktor maga a köz. És ez a közszolgálati média, a hétszentségit!
- Galamb is elszállt!
- Igen, közben elengedtem egy Galambot is.
- Hogyan tovább?
- Egyszerű az új irány. Hozok egy példát, meg fogjátok érteni. Itt volt ez a pedofil Kón-bandi. Kérdezem újra: mi a közszolgálat?
- Nyalni a Fidesznek?
- Finomabban, ember, finomabban!
- Finomabban nyaljak?
- Hülye! A közszolgálat, hogy az embereknek azt kell megtudniuk, hogy ez Kón-bandi nevű pondró, olyan véglény, aki elmenekül a kényelmetlen kérdések elől. Ehhez nem is kellett mást tennem, mint kicsit megvágni a riportot, máris mindenki látta, hogy milyen ember is ez valójában.
- Mi történt ezután?
- Mi történt volna? Természetesen előléptettek.
- És Csorba Viktória?
- Aki kérdezett holnap reggel nyolckor legyen az irodámban. Őt azért rúgtam ki, mert... Mert... Na, mars dolgozni!

Szerző: Fabrizio Moro  2011.07.07. 17:37 1 komment · 2 trackback

Címkék: mtv

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeltriposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr73047868

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levendel Júlia - MITIKUS BORÍTÉKOZÁS A KÖZMÉDIÁBAN 2011.07.08. 19:22:37

Böröcz István, a MTVA vezérigazgatója intézménye becsületességétől és saját emberségétől meghatottan óvta munkavállalóit, hogy ha belépnek majd főnökük irodájába, és ott sok-sok borítékot látnak előkészítve, „ne kapjanak mindjárt szívbajt”,...

Trackback: Tömeges elbocsátás a közmédiában 2011.07.08. 10:30:12

A Magyar Rádióban, a Magyar Televízióban, a Duna TV-ben és az MTI-ben 550 embernek mondanak fel a napokban, azonban erről az érintett szervezetek sehol semmit nem hoztak a nyilvánosságra....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.07.08. 04:29:57

Tisztelt Fabrizio Moro!

"Nyelvében él a nemzet." - mondotta Gróf Széchenyi
Ez a mondás mára elöregedett, mint az Alkotmány.
A fidokrácia korszelleme szerint helyesen:
Nyelvéből él a nemzet.

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása